Na farmě

Na farmě

sobota 8. února 2014

Banánovo-karamelový chlebíček pro sobotní ráno aneb improvizace pátečního večera




Food Designer ze mě nebude, ale zato přikládám recept :)
60 g cukru na karamel, 1 dl černé kávy, 2 vejce - žloutky a bílky extra, 60 g cukru do těsta, 1 polévková lžice másla, 125 g hladké mouky, čajová lžička perníkového koření, 2 čajové lžičky prášku do pečiva, hrst nahrubo nasekaných ořechů, 2 zralé banány, nepovinně kakao

Cukr nasypeme do hrnce se silnějším dnem a pálíme na ohni až se všechen rozpustí a vznikne karamel, poté zalijeme ještě na ohni připravenou kávou a vaříme až se nám vše spojí. 
Odstavíme, do horkého přidáme máslo. 
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme koření. Ušleháme si bílky dotuha, rozmixujeme banány, nasekáme ořechy. 
Prášek do pečiva smícháme s moukou. 
Poté vše spojíme v pořadí - žloutky, karamelová káva, banány, ořechy a střídavě mouka a bílky. 
Kdo má rád, může přidat kakao, to jsem včera také zamýšlela, ovšem pak mi z myšlenek vypadlo a vzpoměla jsem si, až když byla dobrota v troubě. 
Recept počítá s menší keramickou nebo chlebíčkovou formou, případně s formou na bábovku. 
Je to hodně sladké, pokud nemáte rádi, možno ubrat cukr. 






Žádné komentáře:

Okomentovat