Na farmě

Na farmě

pátek 13. března 2015

Tříbarevný nákrčník z alpaky

Originál z příze s podílem kašmíru od Joji Locatelli. Z mé syslírny jsem zvolila 3 klubíčka Drops Alpaca, barvy: 7323 - šedomodrá, 2916 - limetková, 7240 - petrolejová. Klubíčka mají trochu jiný návin na rozdíl od těch v originálu použitých, takže drobné úpravy v délce jednotlivých vzorů, na "lace" dírkovaný vzor mi nezbylo dost příze, což mě malinko mrzí, ale objednávat další klubíčko jsem nechtěla.
Určitě to není poslední pletení dle Joji.

Alpaka od dropsu je lehoučká, trošku hrubší na omak, ale hodně se to zmírnilo vypráním a vypnutím a jelikož je nákrčník dostatečně široký, tak to nikterak nevadí, já kousavější vlnu miluji, je to moje zvláštní úchylka.






Přeji krásný víkend.




7 komentářů:

  1. Moc moc nádherný výsledek!!! Nebude fotka s autorkou a nákrčníkem na krku? pro lepší představu? ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásná kombinace barev, nákrčník je fakt povedený.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné barvy má, úplně si umím představit tu hebkost:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nedávno jsem viděla podobný na Instagramu, mnohem barevnější a asi se tam střídalo i trochu víc vzorů - no, fascinace, co nadělám:-) Povedl se Ti moc. Moc.

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, krásně jsi zkombinovala barvy i vzory .... prostě úžasné dílo!!!!♥

    OdpovědětVymazat
  6. Tak TEN JE! Potlesk!
    * Mirka

    OdpovědětVymazat
  7. Luci..povedené. Já jsem s tím pletením nyní časově na štíru. Svetr, který jsem si slíbila pletu, ale pomalu. Mezitím odbíhám ke stroji, do práce a většinou jsem ale na zahradě. Hold, jaro je jaro. A ta kočka u mě na blogu není naše. My měli taky takového kocoura a dokonce měl s naší kočkou nádherná koťata. Ale kočku přejelo auto a kocour se někam odstěhoval:-(. Ale kdyby ta vaše byla kočka a měla koťata, klidně si pro jedno takové chlupaté dojedu:-)). Pa Věra

    OdpovědětVymazat