Na farmě

Na farmě

středa 14. ledna 2015

Yarn Along aneb Co zrovna pletu

Nový rok, nové začátky. Ponožky od špičky obě najednou na kruhové jehlici. 
Knížku Pleteme dvě ponožky najednou mám doma už od července, kdy mi jí doporučila kamarádka. 
Nevím proč jsem se zasekla na snaze o vědecký postup - důkladně si jí přečíst a pak to zkusit. 
No a na tom prvním to ztroskotalo. Až jsem si řekla, no a co - ono to nějak půjde, vzala k ruce knížku a nahodila. A ono to šlo. Tedy - dvakrát jsem párala. Poprvé proto, že nahoďte na jehlice 16 ok pro mě znamená 16 na jednu a 16 na druhou jehlici, což se ukázalo být mylným výkladem a podruhé proto, že doporučené přidávání jsem nepochopila a dělalo mi díry, takže jsem nahradila zaužívaným M1L a M1R. 

Ó jak snadné, hlavně nehledat víc, než v tom doopravdy je :)


S novým začátkem i nové projekty, na které jsem si pořídila nový notýsek, kam si je prozatím alespoň zapíšu.


Tradá, však ono to nějak půjde. ♥


5 komentářů:

  1. Ta tvoje klubíčka přímo vybízejí, aby se s nimi něco začalo. Jsou krásná. Taky jsem dostala, jenže jak je to drahý značkový materiál, mohl si dárce dovolit jen pár klubek, tak co teď s tím? Na ponožky škoda, šály čepice, těch je dost, na svetr málo, děti poněkud přerostlé :-? Beru je do ruky a zase odkládám.

    Tu knížku jsem si s velkým nadšením koupila taky. A pak jsem si u ní sprostě zanadávala, protože i když byla přeložená do češtiny, musela jsem si ji přeložit do pletařštiny. Snad bych líp rozuměla originálu. Zřejmě to překládal někdo, kdo moc ponožky neplete. Ale od pletení od špičky mě to neodradilo, protože nakonec je to geniální způsob, jak mít ponožky obě stejné a nehrozí tu, že když mi před koncem špičky druhé ponožky dojde materiál, tak musím všechno vypárat, tady je mám skutečně obě dvě stejné. Pro mě bylo asi nejhorší dostat se přes ten klín, ten jsem u klasických ponožek nepletla. Přišlo mi to nějaké moc veliké, jak na mikulášskou nadílku :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, Vlaďko, mám ještě výhodu, že nejmladší je velikost 104, tam teda dost váhám, jestli nedokoupit ještě z těch růžových odstínů na svetr, je to krásná alpaka a přímo se to vybízí. Já totiž lovím klubíčka vesměs ve výprodejích a akcích, abych si odůvodnila to syslení, které mě postihlo. :)
    Takže se mi obvykle taky nedostává.

    Mě to pletení od špičky přijde také geniální, hlavně se těším, až z jehlic sklouznou obě najednou. Protože obvykle s první ponožkou nemám problém a druhá už mě nebaví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak s těmi ponožkami to mám naprosto stejné. A taky s rukavicemi, rukávy a všeho do páru :-) Jak je nepletu naráz (u rukávů to tak raději dělám), tak mám to druhé nějaké menší, poněvadž se mi zdá, že pletu už nějak dlouho....

      Vymazat